Pre polaska u vrtić

KAKO OBUĆI DETE ZA VRTIĆ?

Da bi se deca osećala slobodna da eksperimentišu i istražuju raznim vrstama materijala, uključujući i one kojima mogu da se uprljaju, najbolje bi bilo da dete pošaljete u vrtić u odeći koja se lako pere i koja nije nova!

Deca moraju da usavršavaju razne veštine da bi bila nezavisna. Molimo vas da decu oblačite u odeću koja im omogućuje da se sama skidaju i oblače pri odlasku u toalet. Mi predlažemo obične majce, dukseve, trenerice ili pantalone na gumu. Takođe vas molimo da izbegavate klopme ili papuce jer im to u mnogome otežava kretanje i veoma je opasno za zglobove . Pri upisu deteta u vrtić, molimo vas da pošaljete kompletnu presvlaku za vaše dete (gaćice, čarape, majicu, trenericu ili pantalone, potkošulju (u zavisnosti od godišnjeg doba), duks).

Priprema i adaptacija deteta na vrtić je veoma značajna u dečijem razvoju.Važno je da u kooperaciji sa roditeljima, pripremimo dete za polazak u vrtić i da mu pomognemo da se oseća sigurno i prijatno u kolektivu. Neka deca se na novo okruženje navikavaju mnogo brže i lakše nego druga, pa vam nudimo mogućnost postepenog uvođenja deteta u vrtić.

MI predlažemo besplatan period adaptacije, kako bi se Vaše dete upoznalo sa okruženjem i drugom decom, naučilo da prepozna vaspitača kao prijatelja, pomoćnika, autoritet… Želimo da ono sa vama deli sve što je proživelo u vrtiću ,a da bi se to ostvarilo potrebna je vaša dobra volja, obostrana komunikacija i međusobno poverenje.

Deci je u vrtiću obezbeđen doručak, ručak i užina. Smatramo da je i obrok deo vaspitno-obrazovnog procesa, od toga šta se jede, do toga kako se jede.

Ručak se uzima iz kuhinje restorana »INDEX«, koji se bavi distribucijom hrane za vrtiće. Deca prilikom ručka samostalno koriste pribor za jelo uz nadzor vaspitača.

 

STROGO JE ZABRANJENO DONOŠENJE HRANE OD KUĆE, OSIM AKO NIJE U SVRHU ČAŠĆENJA OSTALE DECE!!!